Dag 81: Het centrum van Melbourne verkennen
22 december 2025 - Melbourne, Australië
’s Morgens reisden we met een Uber naar het vliegveld van Hobart, vlogen we naar Melbourne en namen we de Skybus naar het centrum van de stad. Na de landing stonden we binnen no time buiten met onze bagage, waardoor we al om 11:15 uur bij ons volgende hotel aankwamen. Daar dropten we onze bagage en liepen we naar de haven. Vervolgens namen we de city circle tram (lijn 35) die - met audiocommentaar - een een route langs diverse bezienswaardigheden in het centrum rijdt. Net als alle trams in het centrum is deze tram gratis. Omdat het een oud (historisch) tramstel is, is deze populair bij toeristen. Onderweg noteerden we een aantal plekken waar we op een later moment nog wilden gaan kijken. We stapten uit in de buurt van Federation Square. Het plein was versierd en er waren allerlei activiteiten in het kader van Kerst. Wel vreemd om dit te zien bij stralend mooi weer en een temperatuur van ruim 20°C. Vervolgens liepen we verder door de ‘Docklands’ en deden wat kleine boodschappen. ’s Avonds liepen we naar de Eurekatoren waarvan de 88e etage de naam Skydeck heeft gekregen. Op 285 meter hoog hadden we hier een waanzinnig uitzicht over Melbourne, heel indrukwekkend! We hebben gewacht tot na zonsondergang zodat we ook konden zien hoe de stad er in het donker uitzag met verlichting. Hierna liepen we via de gezellige en levendige Yarra Promenade weer terug naar ons hotel. Het was best druk: mensen waren nog aan het dineren, deden een drankje en bekeken straatartiesten. Het populairst was de lichtshow op de Yarra River: met behulp van waterfonteinen, licht en lasers werd, begeleid door muziek, een vrolijke show neergezet.
(22 december 2025)