Dag 74: Apsley Gorge en de prachtige baaien van Freycinet National Park

15 december 2025 - Freycinet National Park, Australië

Er stond een flinke wind toen we ’s morgens naar het vlakbij Bicheno gelegen Douglas-Apsley National Park reden om een wandeling te maken naar een waterhole en kloof. Gelukkig was het was het droog en scheen de zon, dus was het niet koud. In de rivier stond weinig water, waardoor we deze eenvoudig en zonder natte voeten konden oversteken. Tijdens de wandeling naar de mooie kloof van de Apsley River hoorden we een paar Olive-backed Orioles zingen.

We reden daarna in zuidelijke richting naar het Freycinet National Park, een prachtig schiereiland aan de oostkust van Tasmanië. We liepen hier naar de Wineglass Lookout, waar we een mooi uitzicht over het zuidelijke deel van het schiereiland hadden. Daarna bezochten de boardwalk bij Cape Tourville. Hier kon je in de verte de Nuggets (rotseilanden) zien met daarop grote kolonies zeevogels, waaronder die van de kuifstern. Ook lagen hier zeehonden (waarschijnlijk fur-seals) te rusten. Tenslotte bezochten we Sleepy Bay, waar we weer rotsen in allerlei kleuren zagen. Ook zwommen er een aantal tuimelaars in de baai. Onderweg naar de camping vloog een Bassian Thrush over de weg, een soort die we nog niet gezien hadden deze vakantie. Onze camping lag vlak achter het strand. Vanuit onze camper konden we de zee zien. ’s Avonds genoten we hier van een mooie zonsondergang.

(15 december 2025)